Malzemeler:
Hamur için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
1 çimdik toz şeker
yarım çay bardağı su
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
1 çimdik toz şeker
yarım çay bardağı su
Harç İçin:
3 adet sert yeşil elma
1 kahve fincanı galeta unu
50 gr tereyağı (dilerseniz yarısını yumuşak margarin de kullanabilirsiniz)
5 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay bardağı kuru üzüm
isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı galeta unu
50 gr tereyağı (dilerseniz yarısını yumuşak margarin de kullanabilirsiniz)
5 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay bardağı kuru üzüm
isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın
üzeri için pudra şekeri
(Cihan,kendi yorumu ile tariften farklı olarak armut ve kırmızı elma kullanmış)
Yapılışı:
-Su haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Yarım çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
-Hamurun üzerini bir bez ile örterek yarım saat kadar dinlendirin.
-Elmaları yıkayın ve kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. Galeta ununa bulayın.
-Tavaya esmer şeker ve tereyağını alın. Tereyağı eriyince içine elmaları ve kuş üzümünü atarak elmalar pembeleşinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın.
-Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâha alın ve ince bir hamur açın.
-Hazırladığınız elmalı harcı hamur ucuna enine yayın ve rulo şeklinde sarın.
-Fırın tepsinizi ya da kabınızı yağlayın strudeliniz tepsiye yerleştirin.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
-Hamurun üzerini bir bez ile örterek yarım saat kadar dinlendirin.
-Elmaları yıkayın ve kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. Galeta ununa bulayın.
-Tavaya esmer şeker ve tereyağını alın. Tereyağı eriyince içine elmaları ve kuş üzümünü atarak elmalar pembeleşinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın.
-Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâha alın ve ince bir hamur açın.
-Hazırladığınız elmalı harcı hamur ucuna enine yayın ve rulo şeklinde sarın.
-Fırın tepsinizi ya da kabınızı yağlayın strudeliniz tepsiye yerleştirin.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
apple strudel |
apple strudel e hayran hayran bakıyorum hiç bir şartta hayır diyemeyeceğim tatlardan biri nefis görünüyorda gecenin bir yarısı olmadı işte:)) ... yarın ilk işim.... sevgiler
YanıtlaSil