3 Nisan 2012 Salı

Hımmmm... Patates....

Patatesi sevmeyen yoktur sanırım.Her yiyecek de olduğu gibi fazlası zarar olan patates tüm naif görüntüsüne rağmen hem B vitamini hem de potasyum deposudur.Kolay işlenebilir olması ve bir çok lezzetle olan mükemmel uyumu ile hemen hemen her ana yemeğin yanında servis edilebilir.
Patates ile et ve balık yemeklerinizin yanında hazırlayabileceğiniz bir kaç farklı püre tarifi....


iyi bir püre için bir kaç püf noktası var. Bunları uyguladıktan sonra farklı aromalar ekleyerek harika püreler yaratabilirsiniz...

Orta boy 4-5 patates
Biraz süt veya krema (1 çay bardağı kadar yeterli olur fakat biraz da sizin nasıl bir kıvam sevdiğinize göre miktarı değiştirebilirsiniz)
Tuz,karabiber
1 kaşık tereyağ veya yumuşak margarin

Patatesleri soyup haşlamanızı tavsiye ederim.Böylece haşlandıktan hemen sonra eklemek istediğiniz aromaları ekleyip rahatça erimesini sağlayabilirsiniz.Ek malzemeleri ekledikten sonra hepsini bir kez el blender'ı ile ezmeniz gerekecektir.

Patatesi ezdikten sonra;
Wasabili püre;1/2 çay kaşığı wasabi ekleyip karıştırınız. (Somon balığı ile uyumu harika)
Kapya biberli püre; 1-2 adet közlenmiş kapya biberi doğrayarak püreye ekleyip robottan geçiriniz.
Zeytinli ve fesleğenli püre;doğranmış zeytin ve incecik kıyılmış fesleğeni biraz zeytin yağı ile ekleyiniz.
Dil peynirli ve sarımsaklı püre;3-4 tel dil veya tel peyniri püre sıcakken ekleyip , sarımsakları da robottan geçirip ekleyiniz.
Kimyonlu Püre;1 tatlı kaşığı kimyon veya kimyon tohumu ekleyiniz.
Parmesanlı Püre;100 gr rendelenmiş parmesan püre sıcakken ekleyiniz.
Trüf yağlı Püre;1-2 damla trüf yağı ile tatlandırınız.
Mantarlı Püre; ister mantarı haşladığınız suyunu ile ister küçük parçalı mantarları ekleyiniz.
Taze Baharatlı Püre;taze biberiye ve kekik i ekleyip püreyi robottan geçiriniz..

Taze Baharatlı Patates Püresi

Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. zeytinli fesleğenli ve taze baharatlı püre benim için güzel bir alternatif oldu...paylaşım için teşekkürler,sevgiler

    YanıtlaSil