19 Ekim 2011 Çarşamba

Anne Kokusu...

Bugun Maja Mutfak ; oldukca hareketliydi.(hepsini sirayla anlatacagim) Gune harika bir kahvalti ile basladik, aslinda Maja ekibi aileleriyle evde kahvalti eder ve gune baslar fakat bugun cokelekli yumurtanin inanilmaz cazibesiyle ac acina ofise geldik.Yumurtayi tam istahla yerken herkes bir anda annesini hatirladi... Cunku yumurtanin hatrina taze ekmek almistik, modern hayatin dilimli , posetli ekmekleri degil, bildigimiz tazecik citir citir ekmek...Farkettik ki insan evlendikten sonra annesinin ve eski odasinin kiymetini daha cok anliyor.Arkadaslari gormekten vakit bulunamayip eve bile zor gelinirken birden her bos vakitte anneme nasil kacsam diye dusunulur hale geliniyor...Biz cok konustuk , dusunduk tam nedenini bulamadik.. Bircok lezzetli yemegin basina ''anne'' yi bir lezzet sifati olarak ekledigimizi farkettik..''anne corbasi'',''anne koftesi'',''anne pogacasi''....

Bu kadar duygusalligin uzerine bir anne pogacasi  tarifi vermek istiyorum...

ANNE (EV) POĞAÇASI

1 su bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
alabildigince un ve bir tutam tuz

uzeri icin
1 adet yumurta sarisi
bir cay kasigi pekmez

ic malzeme olarak ;
az tuzlu lor peyniri ve kiyilmis maydanoz
veya
haslanmis ezilmis patates(az tuz ve karabiberle lezzetlendirilmis)

Malzemelerin tamami hamur kulak memesi kivamina gelene kadar yogurulur( eee anne tarifi olunca terimler bu sekilde oluyor=)) . Puruzsuz ve iyi ozdeslemis bir hamur elde etmelisiniz.Avuc icerisinde acarak icerisine ic malzeme dldurulur ve iyice yuvarlanarak hamurun yapismasi saglanir.
Uzerine yumurta sarisi (varsa pekmez ile karistirilarak) surulur.175 derece firinda yaklaik 20 dakika( pembelesinceye kadar) pisirilir.

Anne Poğaçası


Tum anneleri sevgiyle aniyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder