18 Ekim 2011 Salı

Kanyon'da Şarap Tadım Günleri

MajaMutfak'da bugun sarap konusuldu.Maja'nin da bir parcasi oldugu Kanyon Sarap Tadim Gunleri (www.kanyonsaraptadimgunleri.com) 21 Ekim Cuma gunu basliyor.2011 bagbozumu sonrasi ilk kez biraraya gelen sarap ureticileri harika saraplarini bizler icin sunacak....
Biz Maja olarak Cumartesi-Pazar orada olacagiz , eger bir sarap severseniz sizin de bulunmanizi tavsiye ediyoruz... Fakaaaatttt eger ''o tarihlerde oralarda olamayacagim'' , ''havalar da yagmurlu zaten'' , evimde otursam guzel bir sarap keyfi yapsam derseniz size bir kac sunum ve minik atistirmaliklar onerileri ...

--oncelikle sunumlar  artik cok daha avantgarde..Dogal malzemelerin kullanildigi sunumlarda dev peynir ve kraker tabaklari revacta..
Dogal tas veya dogal ahsaplar uzerinde sevdiginiz peynirleri servis edebilirsiniz..
Sizin icin bazi orneklerimiz...



--peynir tabaginda artik  kesilmis peynirler degil butun tekerlekler veya tekerlekten bir dilim oneriyoruz.Bir kismini kesip diger parcayi butun birakabilirsiniz.Boylece peynirinizin yenmeyen kismini daha rahat saklayip hem de daha sik peynir tabaklari olusturabilirsiniz.Tekerlek peynirler icin tavsiyemiz organik yasama da verdigi destekle gonlumuzu fetheden Rani Ciftligi; www.ranifarm.com

--son olarak uzum ve cevizin yanina (ozellikle farkli saraplarla davetinize devam edecekseniz) krakerler koymanizi tavsiye ederiz. Bunlar hazir satilan Melba Toast veya farkli baharatli kitirlarda olabilir veya evinizde kalan bayat simitleri de incecik keserek ve firinlayarak harika kitirlar yaratabilirsiniz.

Biraz daha ugrasabilirim derseniz ; size harika bir kitir tarifi;

FRENK SOGANI PESTOLU KITIR



malzemeler

2 su bardagi un
2 corba kasigi zeytinyagi
2 su bardagi rendelenmis beyaz peynir
yarim demet taze nane(dogranmis)

uzeri icin :
yarim demet frenk soğanı
yarim demet taze nane
4 corba kasigi zeytinyagi
2 dis sarımsak
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Buyuk bir kasede elenmis un, su, zeytinyagi, rendelenmiş beyaz peynir ve nane yapraklarını ekleyip puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Uzerini nemli bir bezle orterek 15 dakika bekletin. Hazırladığınız hamuru, un serpilmis tezgahın üzerinde merdane yardımıyla hazır yufkadan biraz daha kalın acın. Elde ettiginiz yufkadan dikdortgen parcalar elde edin. Tavada zeytinyagini kizdirip, hamurlarin her iki yanini kizartin. Üzeri için kıyılmıs taze sogan, nane, zeytinyagı, sarımsak, tuz ve karabiberi mutfak robotunda karıstırın.Pişen kıtırların üzerine yeşil soğanlı pesto sürün.





Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder