27 Ocak 2012 Cuma

Geridönüşüme katkıda bulunun..

Bilmiyorum farkında mısınız.. Dünyada geri dönüşüm ile ilgili bir seferberlik durumu hakim.Dönem dönem bazı politikalar gereği oldukça gündem de iken zaman zaman eski önemini yitiriyor.Bu konudaki haberlerin azalması sizi rahatlatmasın..Sanmayın ki suyumuzun tükenmesi durdu,kaynaklarımız tükenmekten vazgeçti.Halbuki geri dönülemez kaynak tüketimi son hızla devam ediyor.Küçük ya da büyük bir çok şirket bu konuda daha çok katkı sağlayabilmek için çalışmalar yapıyor.Geçtiğimiz hafta Coca-Cola'nın ''geridönüşüm'' konusunda attığı bir adımın tanıtımında (Coca-Cola ile 111 Navy Chair) Maja da yer aldı.Bir catering firması olarak seçtiğimiz tüm servis materyallerimiz ''geri dönüştürülebilir''di. http://www.facebook.com/MajaDavet
Herkes elinden gelen küçük çabalarla dünyanın kaynaklarını korumaya çalışsa belki de dünyamızın kaynaklarının ömrünü uzatabiliriz.Sizler için yapabileceklerinizin küçük bir listesi ... Duyarsız kalmamanızı dilerim...

-Öncelikle suyu lütfen daha dikkatli kullanın.Gün geldiğinde dünyada bugün petrol ne değerde ise temiz su aynı değerde olacak.
-Mutfakta bulaşıkları mümkünse makina da yıkayın.Evin diğer alanlarında ise gerçekten ihtiyacınız olmadıği sürece suyu idareli kullanın.
-Naylon ambalajl ürünlerdense kağıt veya karton ambalajlı ürünleri tercih edin.
-Artık bir çok markette kasada bulunan çok kullanımlık çantalardan edinin ya da eski pamuk fileleri de kullanabilirsiniz(sevgili ablamdan gördüğüm harika bir fikir-hem böylece sebze ve meyvelerinizi fileyle balkonda saklayabilirsiniz)

-Atık pillerinizi bunlar için ayrılmış kutulara atın.
-Kızartma için kullandığınız yağları biriktirip belediyenizin yağ toplama merkezlerini arayabilirsiniz.Özellikle biriktirdikten sonra ararsanız araçlar gelip sizden alıyorlar.
-Tarım ilacı kullanılmamış , organik yetişmiş ürünleri tercih edin.

Bu basit maddeleri uyguladığınızda kendinizi de daha iyi hissedeceksiniz.Çünkü ''farkında olmak'' ve ''korumak'' dünyanızın güzelliklerini hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder