6 Ocak 2012 Cuma

Prebiyotik Muzlu Kek...

Oldukça yoğun bir mutfak çalışma döneminden sonra ancak bir yazı yazabilecek sakinliğe ulaşıyoruz.Ne mutlu bize ki Maja Davet olarak bir çok kişinin/firmanın yeniyıl kutlamasında ve partisinde  yer aldık.Zaten dönüp baktığınızda bu işin en güzel yanlarından biri bu..Genellikle bir kutlamaya hizmet etmek ve bir şekilde içerisinde yer almak...


Sosyal medya da paylaştığımız herşeye gelen güzel tepkilerin yanı sıra hiç beklemediğım bir tepki de eşimden geldi..Oldukça sıklıkla Maja'da pişirilen farklı lezzetlerden ona götürmediğim için yakınıyordu fakat bu sefer gerçekten alındığını farkettim ve yeniyıl cupcakelerimizden onun için de hazırladık.

Maja Davet Yeni Yıl Cupcakeleri

Fakat tatlı yemeye alışmak öyle bir şey ki..Cupcakeler bitince daha da alıngan ve üzgün hale gelen eşime bir çözüm bulmam gerekti.Evdeki malzemelere göz attıktan sonra az yağlı, az şekerli ve probiyotik (basitçe: sindirimizi kolaylaştıran yararlı bakteriler diyebiliriz, yoğun olarak enginar,kereviz,pırasa,muz gibi lifli besinlerde bulunur.)  olarak zengin  bir kek yapmaya karar verdim.Sizler de evinizde basitçe yapabilirsiniz.Hatta üzerine çikolata rendeleyerek küçük bir kaçamakla daha da lezzetlendirebilirsiniz.(vicdanınız rahat etsin isterseniz blog arkadaşımın çikolatanın tansiyon üzerindeki iyi etkileri ile ilgili yazısına göz atınız=))
http://cupcakesbymaja.blogspot.com/2012/01/cikolata.html


Prebiyotik Kek 


2 yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardaktan biraz daha az  sıvıyağ
1/2 bardak  (yağsız) süt
2 olgun muz
1/4 limon suyu 
Vanilya
Kabartma tozu
Tarçın (isteğe bağlı)
2 bardak un ( esmer kek severseniz tam buğday unu ile yapmanızı tavsiye ederim)


Öncelikle bir püf noktası paylaşmak istiyorum.Unutmayın ki kekinizin kabarmasını sağlayan etken oluşturduğunuz karışımın içerisinde yer alan hava kabarcıklarıdır.Keki çırparken oluşturduğunuz kabarcıklar fırında ısı ile genleşir ve kekte boşluklar yaratarak kabarmasını sağlar.Bu yüzden yumurta ve şekeri önceden çırptığınız tarifler her zaman için daha başarılı olacaktır.
Şeker ve yumurtaları iyice kabarıp , rengi açılana kadar çırpınız.Bir yandan muzları üzerine limon suyunu ekleyerek eziniz.Yumurtalı karışıma süt ve sıvıyağı ekleyiniz.Biraz çırptıktan sonra  vanilya,kabartma tozu, tarçın ve muzları daha sonra da unu ekleyip iyice çırpınız.Un kullandığınız markaya veya cinsine göre farklılık gösterebilir,gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Yağladığınız kalıba karışımı dökünüz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kekinizi pişiriniz ve 40 dakika sonra kürdan testi ile kontrol ediniz..


Afiyet olsun...


Muzlu Prebiyotik Kek







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder