Sosyal medya da paylaştığımız herşeye gelen güzel tepkilerin yanı sıra hiç beklemediğım bir tepki de eşimden geldi..Oldukça sıklıkla Maja'da pişirilen farklı lezzetlerden ona götürmediğim için yakınıyordu fakat bu sefer gerçekten alındığını farkettim ve yeniyıl cupcakelerimizden onun için de hazırladık.
Maja Davet Yeni Yıl Cupcakeleri |
http://cupcakesbymaja.blogspot.com/2012/01/cikolata.html
Prebiyotik Kek
2 yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardaktan biraz daha az sıvıyağ
1/2 bardak (yağsız) süt
2 olgun muz
1/4 limon suyu
Vanilya
Kabartma tozu
Tarçın (isteğe bağlı)
2 bardak un ( esmer kek severseniz tam buğday unu ile yapmanızı tavsiye ederim)
Öncelikle bir püf noktası paylaşmak istiyorum.Unutmayın ki kekinizin kabarmasını sağlayan etken oluşturduğunuz karışımın içerisinde yer alan hava kabarcıklarıdır.Keki çırparken oluşturduğunuz kabarcıklar fırında ısı ile genleşir ve kekte boşluklar yaratarak kabarmasını sağlar.Bu yüzden yumurta ve şekeri önceden çırptığınız tarifler her zaman için daha başarılı olacaktır.
Şeker ve yumurtaları iyice kabarıp , rengi açılana kadar çırpınız.Bir yandan muzları üzerine limon suyunu ekleyerek eziniz.Yumurtalı karışıma süt ve sıvıyağı ekleyiniz.Biraz çırptıktan sonra vanilya,kabartma tozu, tarçın ve muzları daha sonra da unu ekleyip iyice çırpınız.Un kullandığınız markaya veya cinsine göre farklılık gösterebilir,gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Yağladığınız kalıba karışımı dökünüz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kekinizi pişiriniz ve 40 dakika sonra kürdan testi ile kontrol ediniz..
Afiyet olsun...
Muzlu Prebiyotik Kek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder