Sizlerden de bu yemekleri pişirirken,tadarken ve servis ederken Ata'yı saygıyla anmanızı diliyorum...
Afiyet olsun...
Su Muhallebisi
3,5 su bardağı süt
3,5 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
Şurubu için;
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı gül suyu
Servis için;
istenirse 1 su bardağı badem içi
pudra şekeri
Tencereye muhallebinin malzemelerini ekleyip telle karıştırarak pişirin.Nişastanın topak olmaması oldukça önemli.Muhallebiyi su ile ıslattığınız cam bir tepsiye dökün.
Ayrı bir kapta şurup için toz şekeri suda eritin,üzerine gül suyunu ekleyin.Ilıklaştıktan sonra buzdolabına kaldırın ve donana kadar buzdolabında saklayın.Dilimleyin ve üzerine şurubu dökün.
Servis ederken pudra şekeri ve bir kaç damla gül suyu ilave edin.Dilerseniz badem , çilek, nar veya kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Su Muhallebisi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder