yayınlıyorum..
Zeus'un sevgilisi İda'nın adıyla mitoljide anılan KazDağları, bir çok mitolojik hikaye de yer almakla beraber Alp'lerden sonra dünyanın en büyük oksijen üreticisi olması ile de oldukça ünlü..Jeolojik konumu ve oluşumundakı özel yapı ile hem deniz hem kara iklimini barındırıp,boğazdan gelen hava akımları ile eşsiz bir oksijen merkezidir.Ege kıyılarına kadar uzanan dağlar Edremit-Akçay yolunda geçen yolculuklarınızda yol boyu size arkadaşlık eder. Bu kadar özel coğrafi koşullar olunca yetişen kendine has bitkileri ve otları ile de bir cennet burası..Eski evlerin restore edilmesi ile hareketlenen köylerde meraklısının gittiği harika konaklama yerleri mevcut, dağlara çıkmadan güzel termal oteller bulabileceginiz gibi bence öncelikle Çamlıbel köyünü görmelisiniz.Buradan size bu köyde yer alan harika bir yerden bahsetmek istiyorum. ''Zeytinbağı'' (http://www.zeytinbagi.com/).Burası Kurtiz ailesinin emekli olduktan sonra yerleşip, Erhan Şeker ile birlikte açtıkları harika bir yer. 8 odası ile 12 ay boyunca hizmet veriyor.
Zeytinbağı&Erhan Şeker |
Otelin şefi Erhan Şeker ise hem bölgenin otlarıyla harika yemekler yaparak Uluslararası platformlarda da yer alan oldukça başarılı bir şef.Otelde konaklarsanız şefin yeme kurslarına da katılabiliyorsunuz. Ayrıca kahvaltılıklar bahçedeki keçilerden ve otlar yine bahçeden.Bahçelerin sorumlusu Mehmet Özdemir'in söylediğine göre Kazdağlarındaki 11 bin çeşit otun içerisinde sadece 44 çeşit kekik var.İyi bir ot yemeği için dengeyi iyi kurmalı.Yoksa yemek acı,ekşi veya tatlı olabilir.Şefin mutfağında kullanılan bazı otlar;
arapsaçı,hindiba,zaho,cibez,danadili,kuzugöbeği,ıspırıça,sübye,melki... Bu otlarla harika zeytinyağlılar ve balık yemekleri pişiriliyor.
Ot yemekleri ilginizi çekiyorsa Erhan Şeker ile her yıl düzenlenen ''Ot Toplama ve Yemek Kursları''na katılabilirsiniz.
Erhan Şeker'in ''Kaz Dağları'ndan bir Lezzet Öyküsü'' adlı kitabında ise hem bu bölgede yetişen bitkiler ile ilgili bilgi edinebilir hem de harika tarifler bulabilirsiniz.
3 gün süren bu yıl ki program;
arapsaçı,hindiba,zaho,cibez,danadili,kuzugöbeği,ıspırıça,sübye,melki... Bu otlarla harika zeytinyağlılar ve balık yemekleri pişiriliyor.
Ot yemekleri ilginizi çekiyorsa Erhan Şeker ile her yıl düzenlenen ''Ot Toplama ve Yemek Kursları''na katılabilirsiniz.
Erhan Şeker'in ''Kaz Dağları'ndan bir Lezzet Öyküsü'' adlı kitabında ise hem bu bölgede yetişen bitkiler ile ilgili bilgi edinebilir hem de harika tarifler bulabilirsiniz.
Kaz Dağları'ndan bir lezzet öyküsü |
3 gün süren bu yıl ki program;
1. Gün – Perşembe
Otele giriş
2. Gün – Cuma
09.00 Kahvaltı
10.00 Havran köylü pazarından alışveriş
13.30 Öğle yemeği
15.00 – 19.00 Yemek kursu – Pazardan alınan bölge otları ve sebzeleri ile Zeytinbağı mutfağından ot yemekleri hazırlanması
20.00 Akşam yemeği
3. Gün – Cumartesi
09.00 Kahvaltı
10.00 Doğadan yabani ot toplama
13.30 Otelde öğle yemeği
15.00 – 18.00 Yemek kursu – Doğadan toplanan otlar, bahçede yetişen baharatlar ve deniz ürünleri ile akşam yemeği hazırlanması
19.00 Akşam yemeği
4. Gün – Pazar
09.00 Uzun kahvaltı ve keyif
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder