17 Nisan 2012 Salı

Crepes Suzette (Brandy Flambe ile Portakal Soslu Krep)

Crepes Suzette aslında bir Fransız tarifi.. Cupcakes By Maja Pınar Hanım'ın French Culinary Institute tariflerinin arasından bir tatlı krizi sırasında çıktı.Hemen mutfakta yapıldı,resimlendi ve sizler için afiyetle tadına bakıldı.Farklı ve yalın bir lezzet..Biz tarifdeki Brandy yerine Jack Daniel's viski kullandık.Jack'in özelliği gereği ( şekerle yakılarak karamalize edilmiş meşe fıçılarda bekletildiğinden) damağınızda kalan karamel tadı gerçekten harika oldu.
Afiyet olsun.

Malzemeler (4 kişilik)
Krep;
125 gr un
Bir tutam tuz
20 gr şeker
2 yumurta
250 ml süt
1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ (krepleri pişirmek için)

Portakal Sos;
125 gr tereyağ (yumuşamış)
50 gr şeker
1 portakalın suyu
25 ml portakal likorü
15 ml Brandy

Garnitür;
1 portakal
10 ml granadine
1 portakalın suyu


Yapılışı
Krep;
Un,tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırın.Yumurtaları ekleyip iyice mikserle pürüzsüz bir karışım haline gelen kadar çırpın ve sütü ekleyin.Karışımı mümkünse 1 saat kadar bekletin.Tavayı tereyağ ile yağladıktan sonra krepi tavaya dökün ve iki tarafını da pişirin.Dilerseniz brandy ile flambe yapın.(yüksek ateşte tavaya biraz brandy ekleyip ,tavayı kaydırarak hafifçe ateşe gösterin.Alkol ateşe değeceği için oldukça dikkatli olmalısınız.Elektrikli ocaklarda yapamanız mümkün olmayacaktır.)


Portakal Sos; 
Portakalı sıcak su ile iyice yıkayın ve kurulayın.Portakalın kabuklarını rende ile incecik rendeledikten sonra portakalı sıkın.
Küçük bir tencerede tereyağ,şeker ve portakal kabuklarını neredeyse pürüzsüz olana kadar karıştırın.Portakal likörü ve portakal suyunu ekleyip,ocakta ısıtın.


Garnitür;
Portakalın kabuklarını rendelerek soyun.Rendelenmiş kabukları sıcak suda biraz beklettikten sonra dilerseniz grenadin ve biraz portakal suyu ile (gerekirse) 5-6 dakika pişirin ve kağıt üzerine alarak suyunu süzdürün.
Portakalı dilimdedikten sonra ay şeklindeki dilimlerin zarlarını çıkarın.(supremes)


 Krepleri dörde katlayıp,üzerine portakal sosdan döktükten sonra garniturlerle süsleyin.Servis sırasında krepler soğuk olsa bile sos mutlaka sıcak olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder