12 Nisan 2012 Perşembe

Tempura Taze Bezelye..

Genellikle sağlıklı tarifler paylaşmaya çalışsam da ''tempura''nın dayanılmaz cazibesi beni bu yoldan biraz çıkardı.Belki bir kaçamak anınızda, belki güzel bir dip sos ve yanına hafif bir içecek ile haftasonu ya da maç keyfi anında değerlendirmenizi umarım..Şimdiden afiyet olsun..

Tempura Taze Bezelye
250 gr taze fasulye ( şu anda bir çok manavda ve büyük marketlerde bulabilirsiniz)
120 gr un
60 gr pirinç unu (daha sarı olmasını isterseniz pirinç unu yerine mısır nişastası da kullanabilirsiniz)
1 yumurta
180 gr çok soğuk soda
Kızartmak için ayçiçek yağı

Öncelikle tempura için yağı ısıtın.Yağın iyice ısındığından emin olun.İçerisine bir damla tempura damlatarak kontrol edebilirsiniz.Kızartılanları çıkarmak için geniş bir kaba 3 kat kağıt havlu serin.
Tempura için önce iki çesit unu karıştırın.Yumurta ve sodayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Bezelyeleri tempura sosun içine atarak hepsinin sosa bulanmasını sağlayın. Kızgın yağın içerisine atarak yaklaşık 3 dk. altın sarısı olana kadar kızartın ve çıkardıklarınızı peçetenin üzerine alın, ayrıca başka bir peçete ile de üzerlerine hafifça bastırarak fazla yağı almaya çalışın.Bu arada biraz tuz serpmeniz isteğinize bağlı.
Sıcak olarak servis edin.

Dip sos için ise yoğurtlu,mayonezli dip soslar tercih edebileceğiniz gibi sadece soya sosu ile de sunabilirsiniz. Sizin için basit bir seçenek;
60 gr Dijon hardalını , 1 yemek kaşığı bal ile krema kıvamına gelen kadar  iyice karıştırın.Sarı renkli lezzetli bir dip sos elde etmiş olacaksınız.

Tempura Taze Bezelye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder