4 Nisan 2012 Çarşamba

Naneli Taze Patates ve Arpacık Soğanlı Sote Fasulye..

Bildiğiniz üzere 2 Nisan'da Ticaret Odası'nın yıllık bazda perakende pazarda fiyatı en az ve en fazla artan ürünleri açıkladı.Rakamlara göre %13,09 ile ''taze fasulye'' zam şampiyonu oldu.Zaten rakamların açıklanmasına gerek yok, bir çoğunuz marketlerde fiyatının ne kadar yüksek olduğunu farketmişsinizdir.Bu durumda kilo kilo taze fasulyeyi pişirmek henüz pek mantıklı görünmüyor.Umarız yazın fiyatı normale döner. Şahsen ben yaz mevsimini deniz,güneş, yeşil erik ve çanakkale domatesi ile pişmiş zeytinyağlı taze fasulye için bekliyorum...Yaza kadar ''fasulyenin lezzettinden vazgeçemem ama kusura bakmayın bu fiyatla ancak çeşitli yemeklere eklerim'' derseniz sizler için lezzetli ve farklı bir tarif...
Afiyet olsun...

Naneli Taze Patates ve Arpacık Soğanlı Sote Fasulye..

- 3-4 dal taze nane
-8-10 adet taze patates
-10-12 adet arpacık soğan veya 1 baş kırmızı soğan
-200 gr taze fasulye (mümkünse çalı fasulye veya çalı gibi doğranabilir)
-tuz
-karabiber
-3 kaşık zeytinyağı
-balzamik sirkesi

fasulyeleri şoklamak için
-buz

Taze patatesleri yumuşayana kadar haşlayabilir veya fırınlayabilirsiniz.Bir yandan taze fasulyeleri tuzlu suda haşlayıp çok yumuşamadan süzgeçle alıp , buzlu suya atın.
Soğanlari ince ince ay şeklinde doğrayıp tavada soteleyin, fasulyeleri ,tuzu,karabiberi ekleyin ve biraz çevirin en son patatesleri ekleyin.Uygun bir kaba aldıktan sonra kıyılmış naneleri ve bir kaşık balzamik sirkesi ekleyin.(sirke yerine limon da tercih edebilirsiniz) Soğuk olarak salata gibi veya sıcak olarak et/tavuk yanında servis edebilirsiniz.
Naneli Taze Patates ve Arpacık Soğanlı Sote Fasulye..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder